Съдят пиян водач пробвал да прегази и подкупи полицаи

Понеделник, 11 Март 2019 18:17 | | Печат | Е-мейл | 5 Коментирай

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт спрямо 59-годишен мъж за управление на автомобил след употреба на алкохол, опит за подкуп, причиняване на телесна повреда на полицейски служител и др.

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт в съда спрямо М.Ш., на 59 г.,за това, че:

-          на 7.08.2018 г., в с. Мулдава, противозаконно попречил на полицейски служители да изпълнят задълженията си, като не изпълнил разпореждане да остане на място с управлявания от него лек автомобил „Нисан Патрол“, за да бъде тестван за алкохол, като е напуснал местопроизшествието с автомобила и се укрил – престъпление по чл. 270 ал. 1 от Наказателния кодекс,

-         на  7.08.2018 г., в с. Мулдава,  е предложил да даде подкуп в размер на 50 лева на полицейски орган – инспектор от РУ на МВР-Асеновград, за да не извърши действия по служба – да не предприема спрямо него действия по констатиране на управление на автомобил след употреба на алкохол – престъпление по чл.304а вр. чл.304 ал. 1 от НК,

-         на 8.08.2018 г., в дома си, е държал два броя боеприпаси, без да има за това надлежно разрешение – престъпление по чл.339 ал. 1 от Наказателния кодекс,

-         на 7.08.2018 г., в с. Мулдава, при управление на лек автомобил „Нисан Патрол“, е нарушил правилата за движение, като не е изпълнил полицейско разпореждане да остане на място с управлявания от него лек автомобил, за да бъде тестван за алкохол, като е предприел маневра „завой наляво“ и допуснал причиняване на телесна повреда на полицейски служител от РУ на МВР - Асеновград – престъпление по чл. 342 ал. 1 от НК,

-         на 7.08.2018 г. в с. Мулдава,е управлявал лек автомобил, марка „Нисан Патрол“, с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда - между 1,33 и 1,37 на хиляда, установено по надлежния ред с експертиза – престъпление по чл. 343б ал. 1 от НК.

На 7.08.2018 г., в с. Мулдава, обвиняемият М.Ш. употребил алкохол в заведение в селото, като вечерта трябвало да отиде с трактор да балира люцерна на нивата на негов познат. След като напуснал заведението, се качил на лек автомобил „Нисан Патрол“ и потеглил към нивата. В центъра на селото имало полицейски патрул. Към 21 часа автомобилът, управляван от М.Ш., бил спрян за проверка със стоп палка. Служителят на МВР разпоредил на М.Ш. да представи свидетелството си за управление, като усетил миризма на алкохол и поради тази причина повикал патрул на КАТ, за да тества водача. Обвиняемият решил да осуети полицейската проверка, като извадил банкнота от 50 лева и я подал на полицая с думите: „Дай да оправим нещата…“ и „Не така, бе момче“.

Действията на обвиняемия били забелязани от колежката на полицейски инспектор, с която извършвали проверка в с. Мулдава. Полицаят не взел парите и още веднъж наредил на обвиняемия да си представи документите. Тогава М.Ш. решил да избяга, като запалил двигателя и при рязкото потегляне с автомобила, при маневра „завой наляво“, ударил полицейската инспекторка, като тя успяла да отстъпи назад и по този начин избегнала прегазване.  Малко по-късно полицейските служители открили обвиняемия на нива край селото. Той като ги видял, опитал да избяга с трактора, но неравния терен му попречил. При извършен личен обиск у него е открита банкнота от 50 лева, иззета като веществено доказателство. Химическата експертиза е установила, че към момента на деянието е управлявал автомобила с концентрация на алкохол в кръвта над 120 промила, а именно между 1,33 и 1,37 промила.

На 8.08.2018 г., предвид че е извършил престъпление, полицейски служител конвоирал М.Ш. до дома му с цел изземване на оръжие, за което притежавал разрешително. При извършване на проверка били открити два броя боеприпаси, за които М.Ш.  нямал разрешение и той доброволно ги предал.

Спрямо М.Ш. е взета мярка за неотклонение „Гаранция“ в размер на 5 000 лева.    


Comments  

Киро-Бръснара
0 #1 Киро-Бръснара 12-03-2019 12:39
Лихварите и пумярите на Асеновград са Румен Симеонов Демерджиев-Мунг ата,Таня Демерджиева-Мун говица,Светльо Руменов Демерджиев-Мунг ети,Албен Юнаков-Алчо,ман гала Танка,Петьо Митев,Стоян Михов-Старшинат а и дилъра на хероин за Стоево и Мулдава черния и миризлив Сабрито-Кюрда всичките са педали долни.
Quote
Киро-Бръснара
0 #2 Киро-Бръснара 12-03-2019 12:40
Сабрито-Кюрда е дилър на хероин за Стоево и Мулдава
Quote
Костов
-2 #3 Костов 12-03-2019 16:53
Жена ми диндо се опита да подкупи полицай. Диндо ми роди близнаци и си го поебавам често за да ми роди още деца. Диндо може да има малка пишка, но е добра майка.
Quote
Комисар Костоф
0 #4 Комисар Костоф 12-03-2019 17:19
Петърчо се опита да ме подкупи с една свирка.Но аз се оплаках на мъжът му Колю,и той го преби от бой.
Quote
Затвор.Затвор.
+1 #5 Затвор.Затвор. 13-03-2019 08:36
В затвора,Кольо Костов трябва да е в затвора.
Quote

Добавете коментар