Частично бедствено положение в Асеновград

От 17 часа на 4 юни е въведен плана за действие при тежки ситуации след наводнение, съобщава dcnews.bg .

Бедственото положение е въведено за 10 улици в града и кварталите Горни и Долни воден, както и за село Тополово, което е най-пострадалото след интензивните валежи на 3 юни. Силният дъжд създаде опасност от ново активиране на свлачището под Асенова крепост, затова районът също е включен в кметската заповед.
От днес започва разчистване на щетите от последния пороен дъжд на територията на общината.

Най-сериозно е пострадала инфраструктурата в квартал Долни воден, където пет улици са трудно проходими, а „Йордан Йовков" и „Найден Геров" са затворени за движение. Двете пътни артерии са почти напълно разрушени, с отнесена настилка и натрупани наноси и инертни материали.

Пропаднало е едното платно на улица „Свети Кирик" във високия квартал Горни воден. Напълно е разрушена и тротоарната настилка, а довлечени от силната вода наноси и коренища са затрупали обръщалото към манастирския комплекс и преминаването трябва да се осъществява изключително внимателно.

Изцяло за основен ремонт са и улиците „Конушка" и „Рожен" в Асеновград. Улица „Конушка" е затворена за движение, а дъждът в неделя следобед напълно отнесе асфалтовата настилка. Улицата трябва да бъде изградена наново, което ще струва близо 100 хиляди лева.

 


Добавете коментар