Превантивни мерки срещу чумата

Областният управител Здравко Димитров и Директорът на областната дирекция по безопасност на храните – д-р Камен Янков проведоха оперативна среща, на която беше обсъдена епизоотичната обстановка в областта и мерките за предотвратяване възникването и разпространението на чума по животните.
На срещата беше взето решение всички входни и изходни пътни артерии на областта да бъдат обеззаразявани с дезинфекционният препарат „Вериконт С", за да не бъде допуснато пренасяне на вируса от нелегалното транспортиране на животни от заразените области в други части на страната.
В момента в Пловдивска област не са установени огнища на заразата, но превантивните мерки имат за цел да бъде стопиран процеса на разпространение.
Областният управител е в непрекъснат контакт и с директорът на ОДМВР – Пловдив - старши комисар Атанас Илков, с когото също обсъдиха акцията за предпазване на областта от разрастване на заразата. Комисар Илков заяви, че на всички входно-изходни артерии ще бъдат поставени денонощни патрули, които ще следят за незаконно транспортиране на животни.
Утре, 20 юли, в Областна администрация Пловдив ще бъде проведена среща, на която ще присъства регионалният министър Николай Нанков и представители на АПИ, на която ще бъде обсъдена епизоотичната обстановка в областта и мерките за предотвратяване на разпространението на болестта.

Последно променена в Петък, 20 Юли 2018 12:36

Comments  

Чобан Диндо
-1 #1 Чобан Диндо 20-07-2018 04:30
Мойто стадо е от 120 глави слона и 45 мравояда новаковска порода. Лично ветеринаря Колио Костуф ми ги ваксинира с кожената спринцовка
Quote
Чобан Диндо
0 #2 Чобан Диндо 20-07-2018 04:32
Заменям куца кьдьнка за BMW X7
Quote
Чомбето
+1 #3 Чомбето 20-07-2018 12:12
Лихварите на Асеновград са Румен Симеонов Демерджиев-Мунг ата,Таня Демерджиева-Мун говица,Светльо Руменов Демерджиев-Мунг ети,мангала Танка,Петьо Митев,Стоян Михов-Старшинат а и дилъра на хероин за Стоево и Мулдава черния и миризлив циганин Сабрито-Кюрда всичките са копелета долни целия град е проплакал от тях.
Quote
fakira
0 #4 fakira 20-07-2018 13:49
Az sam mirizliv mangal.Prost i tap sam kato prese.Iam slanina i miri6a na laina.
Quote
Костов
0 #5 Костов 22-07-2018 14:46
Най-сетне един мангал да си признае, че мирише и е тъп и прост като цървул.
Quote

Добавете коментар