Младен Шишков: От 2019 г. ЕС финансира с 3 млрд. евро земеделците и малките общини

„Само ако извоюваме убедителна победа на евроизборите и правителството на Бойко Борисов е стабилно и довърши мандата си, ще успеем да осигурим пари, с които да се дофинансира предвиденото намаление с 15% на бюджета на Програмата за развитие на селските райони през новия програмен период, коментира в Садово кандидатът за евродепутат от ГЕРБ Младен Шишков. В срещата взеха участие също областният координатор Георги Мараджиев и общинският ръководител на ГЕРБ – Садово Георги Буков.

„Знам, че сте земеделски район и тук всеки жител, всяко семейство е свързано по някакъв начин със земята и производството на зеленчуци. За да има обаче възможност да бъде компенсирано намаляването на средствата по програмата с национално съфинансиране ще трябва да се включите активно в предстоящите евроизбори, за да извоюваме убедителна победа на ГЕРБ. „Липcата нa кaдри в земеделието и недостигът на pаботна pъка в селските райони са голям проблем, за това трябва да привлечем младите хора. Само при победа на ГЕРБ и на ЕНП в Европейския парламент обаче българските евродепутати ще могат да работят за запазване на бюджета от Общата селскостопанска политика, както и за това в следващия период да има отделни плащания за младите фермери“, коментира Младен Шишков.

Той уточни, че с извоювания по-висок бюджет за страната ни през новия програмен период, ще се увеличат и средствата за земеделие за България, а малките населени места ще имат малко над 5 млрд. лв. за развитие на селските райони. Тези пари обаче ще стигнат до тях само при победа на евроизборите и управление на правителството на Бойко Борисов, бе категоричен Шишков.

„Предстоят изключително важни избори, от които зависи бъдещето на децата ни. Затова изберете номер 12 в бюлетината“, призова по време на срещата областният координатор Георги Мараджиев. Важно е да дадем своя глас, защото всички ние виждаме ползите от членството на България в ЕС и искаме пътят на страната ни да продължи в тази посока, а не назад. Затова и хората, които ще ни представляват, трябва да бъдат тези, които ценят европейската интеграция, а не тези, които потъпкват ценностите ѝ“, подчерта Мараджиев.

Последно променена в Сряда, 22 Май 2019 11:44

Добавете коментар