Борисов предупреди за Костинброд 2

"Четвъртък и петък ще ни правят Костинброд." Това заяви премиерът Бойко Борисов на финала на най-голямото предизборно събитие на ГЕРБ, което се проведе в зала "Арена Армеец" в София, и на което присъстваше кандидатът за председател на ЕК от Европейската народна партия (ЕНП) Манфред Вебер.

Тези думи, с които Борисов предупреди партията си, бяха като заключение на речта му. "Видяха, че изядохме шамарите, извлякохме си поуките, но партията се вдигна. Това ги плаши", каза Борисов. Очевидно Борисов имаше предвид скандала с новите апартаменти на управляващите, заради който лидерът на парламентарната група Цветан Цветанов се раздели с поста си и депутатското място. Борисов предположи, че активното мероприятие може да бъде и в деня за размисъл, за да не може да се реагира.

На 11 май 2013 г., в деня за размисъл преди изборите, тогавашният изпълнителен директор на TV7 Николай Бареков в пряко предаване от Костинброд, където се печатаха бюлетините за изборите, обяви, че се готви фалшификация и са отпечатани допълнително 400 хил. бюлетини. Сигналът до прокуратурата бе подаден от сегашния смешен омбудсман Мая Манолова, тогава член на ръководството на БСП и червен депутат. Същата, която заедно с Татяна Дончева прокара закон в парламента за намаляване на присъдите на сводниците. След сигнала прокуратурата повдигна обвинение за престъпление по служба на Росен Желязков в качеството му на главен секретар на служебното правителство, но през април 2015 г. беше оправдан. На почти всички избори оттогава от ГЕРБ предупреждават за нов "Костинброд".

Борисов призова структурите да помолят хората да се върнат в неделя да гласуват, защото за "нещастие" времето в дългия предизборен уикенд ще бъде хубаво.

Борисов разкритикува червения президент Румен Радев заради започналите сондажи за избор на нов главен прокурор. Както е известно, Цървулан говори непрекъснато за морал и критикува жестоко корупцията. Разбира се, без нито веднъж да посочи конкретни факти, което го прави съучастник. "Много ми е чудно какво прави магистратът като отиде сам на тази среща в президентството, за какво си говорят. Има ясно разписани правила – съдиите си избират съдиите, прокурорите - прокурорите. Промените стават в парламента и не се меси нито кметът на София, нито премиерът, нито президентът", заяви Борисов.
В началото на изказването си Борисов обвини и "Демократична България" и ДСБ, които като членове на ЕНП не се вслушали в призива на председателя на Европейската народна партия Джоузеф Дол всички партии от политическото семейство да се явят заедно, и ги обяви за помагачи на БСП.

В речта си Борисов припомни познатите успехи на държавата и се зарече, че следващите месеци ще се строят нови заводи. "И то точно такива, от каквито има нужда държавата, реални инвестиции", каза Борисов.

Последно променена в Сряда, 22 Май 2019 11:40

Добавете коментар