vbaeva-2

ГЕРБ Пловдив област в ЕП по покана на Ева Майдел

Представители на Предприемачи ГЕРБ и ЖГЕРБ Пловдив област са на тридневно посещение в Брюскел. Те са в белгийската столица по покана на евродепутата от ГЕРБ Ева Майдел и със съдействието на областния координатор на ГЕРБ Пловдив област Георги Мараджиев. Техен любезен домакин в Брюксел е Майдел. Ева Майдел е член на Комисията по вътрешен пазар и защита на потребителите (IMCO).

Също така е единственият български представител в Комисията по икономически и парични въпроси (ECON). От края на 2017 г. Ева Майдел е председател на Международното европейско движение.

Сред основните приоритети в работата на евродепутата са : по-качествено образование, повече възможности за предприемачите и технологии.

Тя е един от учредителите на инициативата „Образование България 2030“. Групата от област Пловдив е водена от областния ръководител на ПГЕРБ Никола Христозов и ЖГЕРБ Евелина Апостолова.

По време на посещението в Брюксел представителите от ГЕРБ Пловдив област имаха възможност да посетят пленарната зала на Европейския парламент, където се потопиха във вълнуващата атмосфера на най-големия в света международен парламент със 751 депутати и получиха информация за неговите правомощия, както и за работата на комисиите.

Пред гостите Ева Майдел представи големия успех за отпадане на таксите за роуминг в рамките на Европейския съюз, Исландия, Норвегия и Лихтенщайн, както и стъпките, по които се върви за намаляване на банковите такси за преводи в евро. Майдел е докладчик в Европарламента по темата. По думите на българския евродепутат тези такси са най-високи в България от всички страни в еврозоната.

В момента българските потребители плащат между 30 и 60 лева, за да преведат 10 евро в друга държава в ЕС. По време на срещата беше засегната и темата за Брекзит. След излизането на Великобритания от ЕС депутатите в Европарламента ще останат 705.

Последно променена в Петък, 23 Ноември 2018 14:02

Добавете коментар