Съветник пита кмета за незаконно строителство

Четвъртък, 29 Август 2019 17:46 | | Печат | Е-мейл | 2 Коментирай

ЧРЕЗ ПРЕДСЕТЕЛЯ НА ОБЩИНСКИ СЪВЕТ АСЕНОВГРАД

ДО КМЕТА НА ОБЩИНА АСЕНОВГРАД.

Уважаеми г-н Караиванов,

На основание чл. 87 ал. 1 от Правилника за организацията и дейността на Общински съвет Асеновград, отправям към Вас следното питане по актуален въпрос от текущ характер, който представлява обществен интерес за общността на гр. Асеновград.
Преди четири месеца сигнализирах служителите на Община Асеновград за извършващо се незаконно строителство на ул. „Миньор" – гр. Асеновград. От страна на общинска администрация бе извършена необходимата проверка на място и бе констатирано действително извършено незаконно строителство.
Многократно задодох въпроса към Дирекция „СБСКЕ", какво се прави за действителното отстраняване на проблема и спиране на строителството, като всеки път ми се отговаряше, че не могат да открият, кой реално извършва незаконното строителство.
Това бездействие от страна на Общината от ден на ден изнервя живущите на тази улица. Следва да се има предвид, че вече повече от четири месеца не може да се намери механизъм, по който да се открие кое е лицето извършващо незаконно строителство, както и не може да бъде спряно строителството, още по-малко да бъде премахнато същото.
През изминалата седмица отново поставих въпроса пред общинска администрация, след което се направи повторна проверка на адреса и на същия бе поставено съобщение в 7-дневен срок от поставяне на съобщението, лицата извършващи строителството да се явят в Община Асеновград. Към настоящия момент 7 -дневния срок изтече, а лицата извършващи незаконно строителство все още не са открити.
Имайки предвид спецификата на района, в който се намира посочения от мен строеж, считам, че е възможно напрежението сред живущите да ескалира в най-скоро време и това да доведе до негативни последици за цялата община. Към настоящия момент живущите на улицата подготвят сигнал по случая, който ще се внесе в Районна прокуратура Асеновград.
В различните социални мрежи и медии постоянно се тръби как общинските съветници в гр. Асеновград бездействат и не се интересуват от проблемите на града. Въпреки многократните ми молби и запитвания в качеството ми на общински съветник и гражданин на гр. Асеновград по настоящия случай обаче, едно очевадно незаконно строителство не може да бъде спряно.

По какъв начин следва да бъде открито лицето, извършащо незаконно строителство, след като досега упражнените методи, видно не водят до конкретен резултат? Какви мерки следва да бъдат предприети, за да не ескалира напрежението сред живущите в квартала?

С уважение:..........................
/Селим Емин – общ.съветник/

Последно променена в Четвъртък, 12 Септември 2019 11:32

Comments  

Божо Архитекта
+1 #1 Божо Архитекта 29-08-2019 19:28
Това е работа на Петърчо,той е роден по тези махали.Заедно с мъжът му Колю искаха да правят бардак с мъже.Абе грозна педалска история,градът ни пак ще ше да се прочуе.Петърчо, Севинч,Гюлчето, Колю ще ше да работят на 3 смяни 25 часа в денонощието
Quote
Петър Пейчев
-2 #2 Петър Пейчев 01-09-2019 23:48
Ей Божо, палавнице защо завиждаш? Знаеш, че те обичам любовно. Обичам да погаля пухкавите задни бузки на Божо архитекта и след това разтварям бузките и вкарвам питона в дупето на Божето? ОТНАЧАЛО те болеше, но сега скимтиш от кеф защото си мръсна кучка.
Quote

Добавете коментар