Д-р Христо Грудев: Ще победим убедително, защото има нагласа за промяна

 
Само два дни преди балотажа се срещаме с кандидата на ПП ГЕРБ за кмет на Асеновград д-р Христо Грудев. Точно преди деня за размисъл разговаряхме за прогнозни резултати, за нагласите на асеновградчани,за важният избор и за визията на града.
 
– Какво означават за Вас тези 7% преднина пред другия кандидат доктор Емил Караиванов - много ли са, или малко?
 
– Означава, че на втори тур ще станат 37%. Това е една база, от която ще тръгнем нагоре. Смятам, че на втори тур ще победим убедително, защото има обществена агласа, очакване, настроение за промяна. Това го виждам по хората. Както казва премиерът Бойко Борисов: "Моята социология е, когато вървиш по улиците и виждаш реакциите на хората". Когато един човек те погледне, усмихне се, махне ти с ръка, поздрави те.“ В Асеновград аз забелязвам, че на 10 човека има един-двама, които ще си погледнат часовника, ще си изкарат телефона, ще се разсеят към витрината. Нормално е, не може да се харесаш на всеки. За мен това е една лесна, реална и бърза социология. Когато вървиш по улиците и площадите, научаваш много неща.
 
– Отчитате ли грешка в тази предизборна кампания, която не Ви донесе победата от раз?
 
– Да! Недостатъчна беше разяснителна кампания сред съгражданите ни и жителите на населените места от община Асеновград. Сега изборът ще е много по-лесен. Бюлетината е една. Има двама души с две квадратчета.Просто и ясно е, не може да се обърка, стига малко да се внимава. Но пак казвам, на първия тур беше по-сложнo. Може би грешката бе, че нямаше достатъчно силна разяснителна кампания. Но не смятам, че само нашите симпатизанти и гласоподаватели са допуснали грешка. Ние анализираме ситуациите във всички секционни избирателни комисии и взимаме съответно мерки по места в нашите структури.
 
Смятам, че голяма част от хората са били добре информирани как точно изглежда бюлетината и по какъв начин се гласува, но в притеснението си са се объркали и гласът им е отчетен, като недействителен. А има и други, които изобщо не са отишли до урните. Моят призив е: Излезте и гласувайте! Лесно е да коментираш във Фейсбук. Плюс това, ако си достатъчно грамотен на
база анализите, които правиш в социалните мрежи, кандидатирай се.
 
Излез с името и лицето си. Да те видят хората, да те оценят, сам себе си да оцениш. Пък тогава после пак коментирай. В социалната мрежа е много лесно - като на футболен мач. Всеки разбира от футбол и дава съвети на съдията обаче никой не излиза на терена да играе. Аз поздравявам нашите кандидати за кметове по населени места и общински съветници в Асеновград, защото не всички знаеха какво им предстои, но въпреки това, се съгласиха. Те бяха подложени на обсъждане от всеки.
Научиха много неща за себе си и за семействата си (казва шеговито). Накрая искам да изразя адмирации за всички, които се явиха и участваха
в изборите. И при възможност ще им съдействаме в различни направления.
 
– Какво бихте казали на хората, които на първия тур гласуваха за други партии, а сега все още се колебаят между Вас и доктор Караиванов? 
 
Първо, искам да благодаря на всички, които подкрепиха ПП ГЕРБ в тази предизборна надпревара. И искам да ги призова отново да го сторят. А всички други, които се колебаят между нас и другите, приканвам да преосмислят нещата и да ни подкрепят. Можем, знаем, умеем, имаме опит и кадри. Смятам, че ще се справим, независимо от тежката финансова ситуация в общината. Имаме подготвен екип. Така, че нашият и в частност моят апел и призив към гражданите е да ни подкрепят. Няма да съжаляват!
 
– Как виждате Асеновград след една година, ако Вие бъдете избран за кмет?
 
– В по-добро финансово състояние. Когато бяхме деца имаше приказка, в която добрата фея идваше и с едно помахване на вълшебната пръчица нещата се случваха. Тази пръчица в днешно време са финансите. Имаш - случва се, нямаш - гледаш. Така, че смятам да въведем по-добра финансова дисциплина. Ще има разговори с банките, на които община Асеновград е задлъжняла. Смятам, че преговорите няма да са леки. Ще има срещи и с фирми изпълнители, с които не е извършено разплащане.
Финансовата корекция и тя тежи. Това нещо трябва да го преодолеем в кратък хоризонт, за да имаме яснота с какво разполагаме, за да можем да започнем да движим останалите неща. Но лично мое виждане е, че трябва да проведа разговори с премиера Бойко Борисов, относно спортните бази, защото има възможности, а държавата винаги помага и се отзовава. Ще поставя и въпросите за екологичната обстановка и озеленяването, както и всички онези казуси, които пораждат недоволство
у гражданите, ще ги преразгледаме в кратък период от време.
 
За да завършим положително, кажете какво най-силно искате да се случи в Асеновград?
 
– Желанието ми е следното. Аз имам дъщеря, която роди близначета. По улиците на Асеновград тя се придвижва с внучетата ми с една количка голяма почти колкото маса за хранене. Желанието ми е дъщеря ми, всяка майка или човек с увреждане да обиколи целия град по тротоарите без проблем с количка. За целта трябва се справим с разрушените тротоари и с инфраструктурата. И то не само в центъра на града, а и във всички квартали на Асеновград.
 
– Можете ли да прогнозирате какъв ще е резултатът на предстоящия балотаж?
 
– Ще победим!
Последно променена в Неделя, 03 Ноември 2019 11:05

Comments  

Асеновградчанин
+1 #1 Асеновградчанин 01-11-2019 18:25
Победа за Асеновград и д-р Грудев с №43!
Quote
Ива
+1 #2 Ива 01-11-2019 18:26
Ще гласувам за д-р Грудев, човек почтен и с амбиции, не като сегашния послушник на Манол!!!!
Quote

Добавете коментар