ГЕРБ: Защо шофьорът на кмета е със служебна кола до Тополово?

Снимка: DS news Снимка: DS news

Шофьорът на кмета на Асеновград Янко Здравчев е управлявал служебния автомобил на общината. Това стана ясно от отговор на актуално питане на общинския съветник от ГЕРБ Ангел Димитров на днешната сесия на местния парламент, пише DS news.

Повод за дебата беше тежкият инцидент от нощта на събота срещу неделя, при която пострадаха двама души. Катастрофата е станала близо до село Тополово, а зад волана на служебния джип „Грейт Уол“ бил личният шофьор на кмета на Асеновград Янко Здравчев. 

Какъв е бил маршрутът на лекия автомобил в този час на денонощието, кой контролира движението на служебните автомобили и какви мерки са взети от страна на управлението на града да не се стига до подобни инциденти бяха конкретните въпроси, поставени в питането на съветника Ангел Димитров. По думите му злополучното ПТП е причинено заради „безхаберието и безконтролното използване на служебните автомобили.“

Янко Здравчев, заедно с още 57 служители на общината е бил ангажиран служебно с провеждане на изборите за Европейски парламент. Като шофьор той трябвало да изпълнява задълженията си в събота в часовете от 8 до 20 часа. След това е бил длъжен да остави автомобила, който е собственост на общината на служебния паркинг. В деня на вота Здравчев отново е трябвало да се яви на работа от 7 часа сутринта до приключване на вота. По време на инцидента шофьорът абсолютно неправомерно е взел колата, за да се прибере с нея в дома си в село Леново, обясни инж. Мария Вълканова, която временно изпълнява длъжността кмет на общината. До края на седмицата Общината ще получи официален протокол за произшествието от полицията в Асеновград. След това ще бъде взето решение дали шофьорът ще бъде дисциплинарно уволнен.

Последно променена в Четвъртък, 06 Юни 2019 14:24

Comments  

асеновградчанин
+5 #1 асеновградчанин 29-05-2019 19:18
Защото кметът трябва да си ходи!
Quote
Костов
-1 #2 Костов 30-05-2019 21:55
Чистя града от боклуците.Изядо х и изпих парите на Чодела. Сега и кмет ще стана за да оправя града. Диндо има малка пишка, но е добра майка.
Quote
Чодела
0 #3 Чодела 31-05-2019 09:14
И не само парите ми изяде,и на 5 ми крави Фашкийте изяде,лакомник такъв.На Диндо пишката щом я налапаШ става огромна и я смучиш по 24 часа на ден
Quote
Костов
-2 #4 Костов 31-05-2019 14:25
Диндо ми е женичка и си го поебавам често за да ми роди още деца. Диндо не е обрязан,защото пишката му е много малка и няма как. Чодела ако има нещо на сърце да ми даде парички за да ги изпукам.Аз съм генерал Кольо Костов.
Quote
Чодела
+1 #5 Чодела 31-05-2019 16:46
И не само парите ми изяде,и на 5 ми крави Фашкийте изяде,лакомник такъв.На Диндо пишката щом я налапаШ става огромна и я смучиш по 24 часа на ден.И на Петърчо му го даваш мек орално
Quote
Костов
-2 #6 Костов 31-05-2019 21:50
Горният коментар е на мъжка проститутка, която пише под чуждо име. Защо се криете, бе страхливи мишки? Цитит от Костов:
Диндо ми е женичка и си го поебавам често за да ми роди още деца. Диндо не е обрязан,защото пишката му е много малка и няма как. Чодела ако има нещо на сърце да ми даде парички за да ги изпукам.Аз съм генерал Кольо Костов.
Quote

Добавете коментар