ГЕРБ: Общината е във фалит, Караиванов да не парафира договори!

Днес на 65-тата редовна сесия на Общински съвет Асеновград групата общински съветници на ГЕРБ излезе с декларация, с която призоват кмета на община Асеновград да прекрати порочната практика с трупането на дългове и сключването на необезпечени финансово договори.

С тази декларация съветниците изразяват своята категорична позиция против намеренията на кмета Караиванов да натовари още два управленски екипа да носят бремето на взетите от настоящото управление решения. Декларацията беше прочетена от общинския съветник от ГЕРБ – Ангел Димитров. Ето и цялата декларация:

Д Е К Л А Р А Ц И Я

От групата общински съветници на ПП ГЕРБ УВАЖАЕМИ ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ,

УВАЖАЕМИ АСЕНОВГРАДЧАНИ,

Обръщаме се към Вас, за да Ви информираме за недалновидното управление на община Асеновград под ръководството на кмета д-р Емил Караиванов.

Общината е във фактически фалит, след като е поела задължения и кредити в размер на 13 834 672 лв., съгласно официална справка на Министерството на финансите, регистър „ОБЩИНСКИ ДЪЛГ“. Ще припомним още и за финансовите корекции в размер на 7 433 166 лв., с които община Асеновград е наказана на различни съдебни инстанции, заради незаконосъобразност на проведени процедури по Закона за обществените поръчки и сключени договори с изпълнители.

Общо дълговете на общината към днешна дата са около 21 300 000 лв. Искаме да призовем кмета на Общината да НЕ подписва нови дългосрочни договори, с които общината ще натрупа нови дългове.

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН КМЕТЕ, ПРИЗОВАВАМЕ ВИ:

Не слагайте подводни камъни за съгражданите си, като сключвате договори за основни ремонти на улици, без да имате необходимото финансиране. Не обричайте Общината с нови дългосрочни необезпечени договори за озеленяване, за сметосъбиране и транспортиране на битови отпадъци. НИЕ – общинските съветници от ПП ГЕРБ – Асеновград, с настоящата декларация заявяваме своята категорична позиция срещу намерението на кмета да загроби още повече общината. Наследството на това управление до момента се равнява на над 21 000 000 лева задължения. Категорично сме против в края на мандата да задължите още два управленски екипа в бъдеще да носят бремето на взетите от настоящото управление решения. Според съветниците от ГЕРБ нарочно се прикриват тези дългосрочни договори и разплащанията по тях ще станат достояние в следващия мандат. Следователно следващото управление на общината ще бере грижи как да се разплаща с тях, защото пари няма.

Последно променена в Четвъртък, 12 Септември 2019 11:31

Comments  

Аргир Попа
+1 #1 Аргир Попа 28-08-2019 16:25
Диндо е готов да извади 15 милиона и да спаси общината.Човека иска да помогне
Quote
Костов
-3 #2 Костов 28-08-2019 17:16
Не пишете глупости за жена ми диндо. Диндо ми роди близнаци и си го поебавам често за да ми роди още деца. Диндо има малка пишка, но е добра майка. Диндо фалира и сега има да дава милиони на Киро Донев. Прибрах диндо циганина защото щяха да го заколят заради африканската чума, а диндо си е дебела свиня.
Quote
Хм
0 #3 Хм 29-08-2019 13:56
НЯКОЙ СЕ МИСЛЯТ ЧЕ РАБОТАТА НА ОПОЗИЦИЯТА В ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ Е ДА ВЗИМА 4 ГОДИНИ ЗАПЛАТА И ПОСЛЕДНИЯ МЕСЕЦ ОТ МАНДАТА ДА ПУСНЕ ДЕКЛАРАЦИЯ ЧЕ НЕ Е СЪГЛАСНА. ВЪРНЕТЕ ПАРИТЕ....
Quote
Донев
+1 #4 Донев 29-08-2019 14:22
Само Диндо може да спаси общината,момчет о има много пари.Коментар 2 е на дъртия ерген и онанист Мишина.Диндо е на круиз и скоро се връща, не ми дължи никакви пари.
Quote
Кирил Донев
-1 #5 Кирил Донев 01-09-2019 23:41
Горният коментар е анонимен педал, който пише под различни имена. Защо не си пишете истинските имена? Страхливци, какви мъже сте вие? Жалки боклуци, диндо циганина ми дължи много пари и се крие мишката гладна. Диндо е фалирал и сега е само един миризлив циганин. Барна ли го ще му скъсам халката.
Quote

Добавете коментар