ГЕРБ Област дарява 1547 книги на библиотеки

1547 книги бяха събрани по време на кампанията на Младежката организация на ПП ГЕРБ в Пловдив област "Дари книга, дай нов шанс на старата библиотека".

Това стана ясно на пресконференцията дадена в Дома на техниката днес 27-ми януари.

Основната цел на кампанията беше да събере книги – излезли от употреба или прочетени от граждани, които да бъдат дарени на библиотеки или читалища в общините в област Пловдив.

Акцията по събирането на книги стартира на 20-ти януари.

„Пипи дългото чорапче", „Ленко", „Овчарчето Калитко"„Тютюн", „Братя Карамазови", Опасни връзки" и няколко Библии са сред най-често даряваните заглавия.

По жанрове – любовните романи и детските книжки от времето на социализма водят класацията.

Община Карлово е водачът сред общините в Пловдив област със събрани 331 книги, следват я общините Сопот – 182, Родопи 180, Лъки – 169.

Идеята на кампанията бе, че независимо от доходите, от времето, с което разполагаме, от възрастта и уменията ни, всеки от нас може да направи нещо полезно за другите, заради тях, в името на обществото или средата, в която живее.

А ако всеки от нас го направи, то тогава ефектът ще се умножи, а в пъти и ще е по-осезаем за всички ни.

Доброто е най-чисто и силно, когато е сторено без очакване на нищо в замяна и без да е поискано.

И наистина доброто привлече още добро.

По време на кампанията в някои от общините хората освен книги дариха и дрехи за нуждаещи се.

Инициативата "Доброволчеството – доброто в нас" има и свои дългосрочни цели: да провокира хората да работят заедно в името на общи цели; да постави акцент върху това, което може да подобрим, започвайки от малките проекти и стигайки до по-голям мащаб.

За подробности около самата инициатива "Дари книга, дай нов шанс на старата библиотека" и други бъдещи такива може да бъде посетена и страницата във Фейсбук.

Това доказва, че можем да работим заедно в екип, отбеляза Даниела Панайотова, общински съветник в Садово и шеф на организацията на ГЕРБ младежи в общината.

Инициативата за събиране на книги е част от кампанията за насърчаване на доброволчеството сред младите хора, каза Димитър Янев от ГЕРБ Асеновград.

Той поясни, че онлайн платформата, популяризираща доброволчеството под егидата на евродепутата от ГЕРБ Моника Панайотова,е била видяна от 117 000 души.


Добавете коментар