Средновековен панаир в Станимака

Община Асеновград и Исторически музей – Асеновград, канят на петото издание на Средновековен панаир – Асеновград. Той ще се проведе на 25 и 26 юни в местност Св. Трифон (полянката до параклис св. Трифон).

Възстановчици от България и чужбина, чрез живата история и историческата реконструкция ще пресъздадат средновековието по нашите земи, на Балканите и Източна Европа с изключителна достоверност.

Ще бъдат изградени средновековен лагер, занаятчийска улица, пра-български лагер и огнище, ще се проведат бойни демонстрации, средновековна фехтовка, стрелба с лък и пр.

Всеки посетител ще има възможност да стреля с лък, да играят на различни антични и средновековни игри, да язди кон, да участва активно в процеса на занаятите и да вкуси от средновековната медовина.

В тазгодишното издание на събитието ще бъдат демонстрирани различни занаята, от които, ковачница, предене, дърворезба, дървообработка със средновековен дървен струг, кожарство, монетосечене, свещолеене, тъкане на кори, плъстене на вълна, обработка на кожа и др.

Елате с нас в Средновековен Станимъка, да пием медовина редом с царете и болярите под звуците на средновековната византийска и балканска музика. Елате, всички заедно да върнем стрелките на времето, да обърнем пясъчните часовници. Да се завърнем в средните векове, където България се е разпростирала на три морета, България е властвала над целия Балкански полуостров и отвъд р. Дунав и Карпатите. Във времена на царе, царици, принцове и принцеси. В славни времена на смели войни, рицари, юнаци и боляри. Земята ще бъде разтресена от копита на коне. Тишината ще бъде пробудена от звън на стомана и мечове, свистене на стрели и копия.

Начало: 25 юни от 10ч., официално откриване: 25 юни,10.30ч.

На средновековния панаир всеки посетител ще има възможността да види:

• Автентични реконструкции
• Музей на открито и жива история
• Занаяти и техники
• Средновековен военен лагер
• Средновековни игри
• Средновековна музика
• Средновековна кухня
• Битки и дуели
• Стрелба с лък

Участници:
НД "Традиция – клон В. Търново
Дружина „Барадж" - Пазарджик
Дружина „Черният Дракон" – Румъния
Клуб „Енсифер" – Молдова
Крепост „Туида" – Сливен
Сдружение „Ситалк" – Пловдив
Проект: Св. Лазар – България
И други независими възстановчици и занаятчий от България.

Последно променена в Вторник, 21 Юни 2016 12:15

Добавете коментар