Борисов открива завод за фарове на Мерцедес /видео/

Вторник, 22 Октомври 2019 11:54 | | Печат | Е-мейл | 0 Коментирай

Премиерът Бойко Борисов, вицепремиерът Томислав Дончев, областният управител на Област Пловдив Здравко Димитров и кметът на Пловдив Иван Тотев, кметът на Куклен Мария Белева са официални гости на откриването на производствената база на "Oдело България" в землището на Куклен.

На церемонията присъства и Негово превъзходителство Посланикът на Република Турция у нас Н. Пр. д-р Хасан Улусой.

Заводът за фарове на Мерцедес се намира в Индустриална зона "Капсида", ул. "Бавария" №11.

Инвестицията е за 40 млн. евро, а в завода ще работят 400 души.

От Пловдив до Истанбул и от Пловдив до Белград имаме пътища. За това идват инвестиции. Научихме се от старите грешки. Всички парцели имат ток вода, даваш им парцел, а те идват да си строят. Сега, когато почнахме пътя Ботевград - Мездра и ремонта на магистрала Хемус, инвеститори от Кърджали отидоха във Враца и строят 5 завода. Това заяви премиерът Бойко Борисов. Това е най-сладкото за една държава. Завод след завод строим. Започнаха да се връщат висококвалифицирани български кадри от чужбина, добави той.

Преди 4-5 години Брутният вътрешен продукт на България беше 50 милиарда, а тази година ще минем 120 милиарда лева. Добре е, когато има такива инвестиции, които оставят добавена стойност в България, каза още министър-председателят Бойко Борисов.

Благодаря на българските работници, инженери и програмисти за това, че със своята добра работа и квалификация довеждат такива инвеститори“, каза още премиерът Борисов.  Той акцентира върху изградените индустриални зони в България, които се запълват изключително бързо.

Когато сте идвали насам, сте видели колко много заводи се строят, отбеляза министър-председателят Борисов  и добави: За мен е важно, че общината и държавата са осигурили всички условия. Това са работни места, това е БВП.

Според премиера е от значение, че висококвалифицирани български кадри започват да се завръщат от чужбина.

Борисов отбеляза също изграждането на инфраструктурата у нас, като специално акцентира върху пътя Ботевград – Мездра и Пловдив – Асеновград, както и разширяването на околовръстното на град Пловдив. 

При този огромен растеж на града и видим икономически подем, не може пловдивското летище да остане в страни. Мисля, че Балканите имат нужда от голям хранителен хъб, в който да идват и да се изнасят стоки. Може в един момент да се окаже, че със самолет по-евтино ще се доставят стоки, отколкото с тировете, ако се направят групажи. Работим по тази тема, каза още премиерът Бойко Борисов.

Одело България ЕООД наскоро откри Развоен център в София, където ще бъдат наети близо 40 инженери, работещи за дизайна на предни и задни светлини за автомобилната индустрия. Локациите в Пловдив и София обслужват две взаимно свързани дейности – дизайна и производството на автомобилни светлини. Компанията има общо 6 завода по света на стойност 253 милиона евро инвестиции, направени през последните 7 г. В тях работят 4 000 служители, а оборотът за 2018 г. е 383 милиона евро. Одeлo Фapбa Бългapия e чacт oт Вауrаktаrlаr Grоuр. Оcвeн Мерцедес сpeд ocнoвнитe му клиeнти са Ауди, Бентли, Порше, Волво и др.

ГЛЕДАЙТЕ ВИДЕО НА ЖИВО!

 

Медия


Добавете коментар