Асеновград онлайн

Асеновград онлайн

Уеб сайт:: http://asenovgrad-online.com

Кои са качествата на перфектната основа за пица?

Сряда, 16 Октомври 2019 14:36 Публикувана в Бизнес

Пицата е една от най-популярните храни на планетата. Основата на пицата почти винаги е решаващият фактор за разбиране на различни стилове на пица, от тънки до дебели. Кое прави основата перфектна ни разказват майстор-пицарите от Plovdiv pizza – Lozana.

Защо основата на пицата е толкова важна?

Причината е проста: коричката е основата, върху която се поставят всички останали съставки на пицата. Пица без основа е като кола без колела, или по-подходящо, като чаша вода без чашата.

Кое прави основата за пица перфектна?
Ето няколко от най-важните качества на перфектните основи за пица:
1. Вкус
Съществуват безброй вариации, свързани със съставките, използвани за оформянето на тестото и източника на топлина, използван за неговото изпичане. При тестото за пица в нюйоркски стил например се използва повече захар и това създава по-сладка коричка и допълнителния ефект от карамелизирането на долната страна. Печенето на основата във фурна на дърва, конвенционална фурна или фурна с въглища, също придава различни аромати.

2. Текстура
Това е качеството, по което може да се определи кой е експерт в качествената пица. Има огромни разлики в текстурите на основата при различните видове пица, от много хрупкави до еластични и меки.

3. Цялостност

Това може да обхваща много различни неща, включително текстурата, но най-добре може да се изрази като способността на основата да поеме теглото и съставките отгоре. По очевидни причини може да изглежда, че най-подходяща за това е по-дебелата кора. Това обаче не винаги е така. Има пици, които имат в съставките си огромното си количество сирене и гарнитура и имат сравнително тънки основи. Дори по-тънките основи, когато са оформени правилно, могат да ви изненадат с възможността си да задържат големи количества гарнитури върху тях.

Премиерът Бойко Борисов ще присъства на официалното откриване на производствената база на "Oдело България" в землището на Куклен.

На церемонията освен него гости ще бъдат вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на икономиката Емил Караниколов и Посланикът на Р Турция у нас Н.Пр. д-р Хасан Улусой.

Събитието ще се проведе на 22-ри октомври 2019 г, от 11:00 часа в завода на компанията, намиращ се в ж.к. Индустриална зона "Капсида", ул. "Бавария" №11 обл.Пловдив.

На 14.10.2019 г. в Административен съд – Пловдив са постъпили жалби от ВМРО-БНД и Димитър Кръстев Сотиров от Куклен против решение на ОИК-Куклен, потвърдено от Централна избирателна комисия, с което на бившия кмет не се дава право да участва в изборите на 27 октомври.

С Решение № 74-МИ/04.10.2019 г. на ОИК-Куклен е заличила регистрацията на Димитър Кръстев Сотиров, като кандидат за общински съветник, предложен от ПП ВМРО – Българско национално движение в кандидатската листа под № 1 за участие в изборите за общински съветници и за кметове на 27 октомври 2019 г. в община Куклен и е анулирала издаденото удостоверение за регистрация.

Решението е прието въз основа на влязла в сила на 06.12.2017 г. присъда № 11 от 25.01.2016 г. по НОХД № 1259/2013 г. на Окръжен съд Пловдив, потвърдена от Апелативен съд Пловдив и Върховен касационен съд.

На Димитър Кръстев Сотиров е наложено наказание по чл. 37, ал. 1, т. 6 от Наказателния кодекс (НК) – лишаване от право да заема обществена длъжност за срок от 2 години.

Образуваното административно дело № 3121/2019 г., по описа на ХVІ състав е насрочено за разглеждане в открито съдебно заседание на 15.10.2019 г. от 14,00 часа.

Производството е по реда на чл. 88 във вр. чл. 58 от Изборния кодекс и чл. 98, ал. 2 от Административно процесуалния кодекс.

Рокер и гаджето му се потрошиха в автомобил

Понеделник, 14 Октомври 2019 12:40 Публикувана в Асеновград

Около 16.30 ч. вчера на тел. 112 било съобщено, че в участъка между Асеновград и Смолян се блъснали мотоциклет „Ямаха" и лек автомобил „Субару".

Със счупена подбедрица в болница е приет 38-годишният моторист, медицинска помощ е оказана на негова 19-годишна спътничка.

Колата управлявал 37-годишен шофьор. Алкохолните проби на двамата мъже са отрицателни.

По случая е образувано досъдебно производство.

Кукленец в ареста за амфети и марихуана

Понеделник, 14 Октомври 2019 12:38 Публикувана в Асеновград

С постановление на Районна прокуратура - Пловдив 36-годишен жител на Куклен е приведен в ареста за срок до 72 часа, след като разследващи от Първо РУ иззели от дома му над 160 грама амфетамин и 4,5 грама суха зелена листна маса.

47-годишна жителка на село Тополово е в ареста, след като от стопанисван от нея магазин и дома й униформените иззели контрабандни 14180 къса цигари и 7 килограма тютюн.

Пазач свил БМВ Х5

Понеделник, 14 Октомври 2019 09:19 Публикувана в Асеновград

Байрам Р. Х. застава пред Районен съд Асеновград на 15 октомври по обвинение в кражба на джип БМВ Х5.

На неустановена дата през месец юни 2018 г. в Асеновград подсъдимият противозаконно е присвоил чужда движима вещ, която е владеел и пазил – БМВ Х5 на стойност 11 180 лв., собственост на М. М.

Делото е насрочено за разглеждане в разпоредително заседание.

Мъж сви ламарина за 20 бона

Понеделник, 14 Октомври 2019 09:16 Публикувана в Бизнес

Никола Х. застава пред Районен съд Асеновград на 15 октомври по обвинение в кражба на ламарина.

През май 2015 г. в подсъдимият противозаконно е присвоил стоманени листове, ламарина и други - всичко на обща стойност 19 347,52 лв. собственост на ЕООД от Варна.

Делото е насрочено за разглеждане в разпоредително заседание.

Полицейска проверка в дискотека в Асеновград

Неделя, 13 Октомври 2019 10:48 Публикувана в Конфликти

Различни нарушения са констатирани при проверка в четири заведения в областта.

Поредната специализирана полицейска операция на служители от пловдивския сектор Специализирани полицейски сили е проведена в ранните часове на днешния ден.

Екипите са посетили нощен клуб в Хисаря и друг в с. Калояново, бар в Стамболийски и дискотека в Асеновград.

Общо са проверени 160 лица и 29 МПС.

Документирани са 10 случая на непълнолетни посетители без придружител, за които са съставени актове по Закона за защита на детето.

По Закона за здравето за издадени 6 акта и 3 протокола за тютюнопушене в закрити помещения.

За нередовни документи по ЗБЛД са съставени 14 акта и един по ЗМВР.

Издаден е и констативен протокол на частната охранителна фирма на единия от обектите.

В рамките на осъществения пътен контрол около заведенията са засечени 5 пияни водачи, единият от които с над 1,2 промила.

По ЗДвП са съставени 6 АУАН и две глоби с фиш. Образувано е едно бързо производство.

Двойка лихвари раздали над 160 бона кредити

Събота, 12 Октомври 2019 09:05 Публикувана в Кой какво каза

Лихвар и негова съучастница раздали незаконни кредити се изправят пред Окръжен съд Пловдив на 14 октомври.

Срещу подсъдимия Марио А. е повдигнато обвинение в това, че през периода от 1 август до 13 декември 2018 г. в градовете Пловдив и Асеновград, като физическо лице, в съучастие като извършител с Венелина Б., е извършвал по занятие банкови сделки, за своя сметка и на собствен риск.

Той е предоставял парични кредити на физически лица, срещу задължение да му върнат получените в заем суми и договорената месечна лихва върху тях, за която дейност се изисква разрешение съгласно Закона за кредитните институции.

Общият размер на предоставените кредити е 97 001,24 лева.

Срещу подсъдимата Венелина Б. е повдигнато обвинение в това, че през периода от 1 август до 31 октомври 2018 г. в градовете Пловдив и Асеновград, като физическо лице, в съучастие като извършител с Марио Б., е извършвала по занятие банкови сделки, за своя сметка и на собствен риск.

Тя също е предоставяла на различни лица парични средства под формата на кредити срещу задължение да й върнат получените в заем суми и договорената месечна лихва върху тях, за която дейност се изисква разрешение от Закона за кредитните институции.

Общият размер на предоставените кредити е 65 200 лева.